IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Браво Пропърти Фонд“ иска по-облекчени условия за наем на площи от облигационерите си

Дружеството предлага да намали с 10 пр.п. минималния праг за дела на отдадените под наем площи в офис сградата си и минималната среднопретеглена наемна цена

14:06 | 15.09.22 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Браво Пропърти Фонд АДСИЦ
Снимка: Браво Пропърти Фонд АДСИЦ

„Браво Пропърти Фонд“ АДСИЦ предлага да намали минималния праг за дела на отдадените под наем площи в основния си актив - офис сградата „Офис А“, и минималната среднопретеглена наемна цена на площите, които трябва да поддържа като част от условията по емисията облигации.

Това се вижда от покана за свикване на общо събрание на облигационерите на дружеството, което ще се състои на 30 септември. Поканата и дневния ред са публикувани чрез БФБ-София.

Дружеството предлага задължителният дял на отдадените под наем площи в сградата да се намали на 60% от 70% в момента. Ако този дял падне под 60%, дружеството ще трябва да намери нови наематели до 9 месеца след това, записано е още в предложенията за промени в условията по облигациите.

Отделно се предлага минималната среднопретеглена наемна цена на площите да се понижи с 1 евро на кв.м – от 12 на 11 евро за площите от първи до шести етаж и от 9 на 8 евро за партерния етаж.

Среднопретеглената наемна цена се изчислява, като сумата на наемните цени по договорите за наем се раздели на отдадените площи за съответните етажи.

При нарушение на това условие дружеството се задължава да го отстрани също в 9-месечен срок.

Компанията предлага и да ѝ се даде възможност да погаси предсрочно главницата по емисията облигации без такси и неустойки.

Свързани компании:

Браво Пропърти Фонд АДСИЦ облигации 2019 - прекратена(BPYC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:07 | 15.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още