IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Захарни заводи" ще изплати предсрочно 7 млн. лева от главницата по облигационния си заем

Облигационерите на дружеството са приели промени при лихвените плащания и на падежа на облигациите на дружеството

16:23 | 10.10.22 г.
Снимка: Захарни заводи АД
Снимка: Захарни заводи АД

„Захарни заводи“ АД ще изплати предсрочно част от главницата по облигационния си заем. Това са решили облигационерите на дружеството на общо събрание, проведено на 7 октомври. Протоколът от заседанието е публикуван чрез Бюлетин Investor.

В тази връзка дружеството променя падежа на емисията облигации и периода на лихвените плащания.

Предвижда се деветото лихвено плащане по емисията облигации да бъде изтеглено по-рано – на 29 ноември 2022 г. вместо на 22 февруари 2023 г.

За периода от осмото лихвено плащане до новата дата на деветото лихвено плащане размерът на лихвата ще се определи според броя дни между двете дати.

Предвижда се след осъществяване на това лихвено плащане периодът за изплащане на лихви на облигационерите да се намали на 1 месец, т.е. плащания ще има всеки месец до падеж на облигациите. В момента лихвените плащания са на всеки 6 месеца.

Заедно с десетото лихвено плащане, което ще се осъществи през декември, предсрочно ще бъдат платени 7 млн. лева от главницата на облигационния заем.

Новият падеж на емисията е на 29 януари 2023 г. вместо на 22 август 2025 г.

Свързани компании:

Захарни заводи АД(ZHZA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:23 | 10.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още