IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За шефа на Euronext Лондон вече не е водещ финансов център в Европа

Стефан Буйна смята, че ограниченията на движението на хора и как това променя същността на финансовия сектор е далеч по-ощетяващо

13:15 | 08.12.22 г.
Автор - снимка
Създател
Стефан Буйна. Снимка: Bloomberg LP
Стефан Буйна. Снимка: Bloomberg LP

Последствията от Brexit се усещат. Според шефа на най-голямата борсова група в Европа едно от тях е, че Лондон вече не е водещият финансов център в региона. Това обаче не е най-лошото.

Главният изпълнителен директор на Euronext Стефан Буйна посочва, че ограниченията на движението на хора и как това променя същността на финансовия сектор както в лондонското Сити, така и в Европа е далеч по-ощетяващо, съобщава Bloomberg.

„Когато движението на хора е по-усложнено, когато вече не е обичайното, очевидно място да отидете (Лондон, бел. ред.), това ще има по-трайни последици от каквото и да е било друго“, каза Буйна. „И според мен е жалко“, допълни той.

Според него разбирането за това до каква степен Великобритания ще се отклони от съществуващата регулаторна среда е ключово за разбирането на това какво ще е бъдещето на Лондонското сити като финансов център.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:12 | 08.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още