IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на биткойна удари триседмично дъно

Минути преди 17:30 ч. българско време цената на биткойна се възстанови леко до близо 22 075 долара

17:29 | 08.03.23 г. 8
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Цената на биткойна стигна триседмично дъно в сряда след по-строгите коментари на управителя на Федералния резерв Джером Пауъл.

Цената на водещата криптовалута се понижи до 21 871 долара по време на търговията в Азия, което е най-ниското ѝ равнище от три седмици, показват данни на CoinDesk. Етерът, от своя страна, почти тества дъното от вторник от 1535 долара.

Минути преди 17:30 ч. българско време цената на биткойна се възстанови леко до близо 22 075 долара, което е спад от 0,1% за денонощието. Етерът се намира на равнище от 1555 долара, ръст от 0,6%.

Цената на биткойна през последния месец. Графика: CoinDesk Цената на биткойна през последния месец. Графика: CoinDesk

Във вторник Пауъл заяви, че централната банка е вероятно да увеличи лихвите с повече от предварително очакваното, предупреждавайки, че процесът на връщането на инфлацията до целта от 2% има още дълъг път.

Пазарът очаква 70% вероятност Фед да повиши лихвите с 50 базисни пункта по-късно този месец, повторно ускоряване на затягането след кратко занижение  до 25 базисни точки през февруари. Доходността по 2-годишните американски държавни ценни книжа, която е чувствителна към очакванията за лихвените проценти, премина прага от над 5% за първи път от 2007 г. и може да нарасне допълнително до 5,655%.

Увеличаването на лихвите и доходността намалява апетита за рискови активи и може да направи по-трудно задържането на настоящата оценка на биткойна, посочват от QCP Capital. Базираната в Сингапур компания отбеляза миналия месец, че криптовалутата тепърва ще види последната част от мечия пазар, в рамките на която цените може да паднат до, ако не и под, ноемврийското дъно от 15 480 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:29 | 08.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

8
rate up comment 1 rate down comment 0
Бит кой H
преди 1 година
До: мрънмрън Да, Alibaba е много подценена в момента, но несигурността там е в пъти по-голяма от колкото в крипто. И да, различни неща са, но в същност стана това, което исках ;-/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 0
Бит кой H
преди 1 година
До: мрънмрън Незнам защо вашият приятел си е избрал да инвестира в компания в комунистическа държава като Китай. Съдбите на компаниите там, се решават за един ден, от един човек-партия. Въпреки това, шанса му да спечели от инвестициите си е по-голям от вашия, ако Вие просто оставите парите си на инфлацията. Страхът е враг на просперитета.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 2
sssaaa
преди 1 година
Скотич, уважавам мнението ти и те поздравявам, ще имал такова. Всеки сам решава и приема съдбата си. Споделих мнение с което не искам да ангажирам никой.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 4
scott
преди 1 година
До: scottкриптоборси по време на сривът и НАДУВАТ сделки и обороти, белким повече бълъци се закачът и сле това да бъдат одрусани. Аз никога не виждам напред повече от 1 месец. Обаче, дори и техната схема за привличане на "инвеститори" да успее, все в един момент ше КЕШИРАТ, борсите пак ше изгърмът и койната ша се срине в порза на поредниу мушеник/мушеници.Сложи са парите там, твоя воля. Ама после да не кажеш - никой не ме предупреди.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 5
scott
преди 1 година
До: sssaaaако случайно така, играеш на фондовата борса, поспри малко. Почни да четеш анализи, да мислищ и т.н. Ше ти е полезно, точно у моментот.Битойната не я виждам да се качва. Щото е като пирамида, която фараона може да източи в желаната от него секунда и сума и да не претърпи никви ПОСЛЕДЦТВИЯ. А да обяснява: блокчейн, студен портфейл и прочее салата. тоес, вий сте си виновни.СЪГЪ, У МОМЕНТОТ, ПОВЕЧЕ ОТ 80% от койтага по светот е себственос на ГОЛДМЪН САКС /изкупиха много малки
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 9
sssaaa
преди 1 година
До: мрънмрън, Колкото и нелогично да ти се вижда твоя приятел постъпва правилно с изключение, ако набива всичко в 1 компания/актив. Купува се когато другите продават и се продава, когато другите купуват. Добра възможност е сега да се направи от някои крипто проекти добри кинти в хоризонт от 3г. Според мен ще имаме ръст на голяма част от крипотото с поне 200% в този период до 3г. Може и за 1г. да ги постигнеш тия 200% печалба, кой знае.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 16 rate down comment 0
мрънмрън
преди 1 година
До: Бит кой H имам един авер, който си купува акции на една китайска комания, защото очаква да се вдигнат, те все падат, а той все купува и всеки път е "ама те не могат да паднат повече". Какво искаме и какво става, са две различни неща.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 3
Бит кой H
преди 1 година
За радост на всички крипто скептици. Парадокса е, че са доволни и биткойнърите, защото виждат спада като възможност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още