IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Браво Пропърти Фонд“ увеличава приходите от наем за първото тримесечие

Дружеството привлече голям наемател през есента

17:55 | 04.05.23 г.
Снимка: Браво Пропърти Фонд АДСИЦ
Снимка: Браво Пропърти Фонд АДСИЦ

„Браво Пропърти Фонд“ АДСИЦ отчита ръст на приходите и печалбата през първото тримесечие на годината, след като привлече нов голям наемател за сградата си „Офис А“ и се възстановява от прекъсванията заради коронавируса.

Това се вижда от отчета на дружеството за първото тримесечие на годината, публикуван чрез Бюлетин Investor.

Приходите на компанията нарастват до 1,045 млн. лева за първото тримесечие на годината от 1,015 млн. лева за първото тримесечие на 2022 г., което представлява ръст от почти 3% на годишна база.

От тях приходите от наеми са за 1,04 млн. лева при 918 хил. лева година по-рано, или с малко над 13% повече на годишна база.

През есента „Браво Пропърти Фонд“ привлече като наемател MBition, дъщерна компания на Mercedes-Benz, която разработва софтуера за автомобилите на германската група. Компанията заема 35% от отдаваемата офис площ на сградата, с което „Офис А“ вече е на 100% отдадена.

Разходите на дружеството за първото тримесечие на годината възлизат на 514 хил. лева при 720 хил. лева година по-рано, като намаляват с 28,6%. Понижението идва от чувствителното намаление на разходите за външни услуги до 227 хил. лева от 375 хил. лева година по-рано.

Дружеството отчита печалба в размер на 531 хил. лева за отчетния период от 295 хил. лева година по-рано, като увеличението достига 80%.

В последната година акциите на „Браво Пропърти Фонд“ отчитат спад от 5,6%. Дружеството изплати по 4 ст. дивидент на акция от печалбата за 2022 г.

Свързани компании:

Браво Пропърти Фонд АДСИЦ(BPF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:56 | 04.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още