IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"ФеърПлей Пропъртис" разпределя 1 млн. лв. като дивидент

Сумата е от неразпределена печалба от минали години

12:18 | 09.05.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„ФеърПлей Пропъртис“ АДСИЦ ще разпредели като дивидент на акционерите 1 млн. лева от неразпределени печалби от минали години.

Това се вижда от поканата за предстоящото редовно годишно общо събрание на акционерите, публикувана чрез Бюлетин Investor. Заседанието ще се проведе на 6 юни.

Дружеството отчете почти 5,7 млн. лева печалба за 2022 г., но след преобразуването на резултата съгласно законодателството не остава какво да се разпредели на акционерите.

Така акционерите на дружеството ще получат по 1 ст. дивидент за 2022 г.

Акционерите на „ФеърПлей Пропъртис“ ще разгледат и гласуват докладите на ръководството, на одита и финансовия отчет за 2022 г.

Акционерите ще преизберат и членовете на съвета на директорите в състав Кристина Димитрова Петрова, Иванка Христоскова Ангелова и Светла Димитрова Ангелова за нов мандат от 4 години.

В отделно съобщение „ФеърПлей Пропъртис“ посочва, че последното увеличение на капитала с упражняване на варанти е вписано в Търговския регистър. Капиталът на дружеството се увеличава от 73 045 400 лева на 78 545 400 лева.

В последната година акциите на „ФеърПлей Пропъртис“ АДСИЦ поскъпват с над 23%, а пазарната капитализация е над 58,4 млн. лева.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:19 | 09.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още