IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"МФГ Инвест" е вложило 50 хил. долара в платформа за управление на частни инвестиции

Компанията, която управлява платформата, е регистрирана в американския щат Делауер

16:28 | 09.06.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„МФГ Инвест“ АД е направило инвестиция в нова компания, която влиза в портфолиото от вложения на публичното дружество.

Инвестицията е в размер на 50 хил. долара, а компанията е Canopy Investment Funds II SPV LLC – регистрирано в американския щат Делауер дружество, което оперира платформа за управление на процеси от фондове и извършване на инвестиции.

Екипът, който седи зад Canopy, започва работа през 2021 г., като си поставя за цел да улесни максимално процеса по инвестиране в новостартиращи компании. Чрез платформата Canopy компанията успява да изгради централизирана система и да постигне автоматизация на процесите, съпровождащи извършването на инвестиции в стартъп компании, посочва се в съобщение на „МФГ Инвест“, публикувано чрез БФБ-София.

Към момента Canopy се популяризира и използва основно от фондовете за частни инвестиции при организиране на рундове за финансиране, както и за последващото управление на инвестициите.

Частните капиталови инвестиции са индустрия с обем от 10 трлн. долара. Очаква се частният инвестиционен капитал да нарасне поне с 50% до над 15 трлн. долара в следващите 5 години.

Автоматизацията на работните процеси и отчетността, които са във фокуса на Canopy, ще бъдат от съществено значение за индустрията.

„МФГ Инвест“ проведе първично публично предлагане на акции на пазар BEAM на БФБ-София в края на 2022 г. Акциите на дружеството започнаха да се търгуват в началото на 2023 г.

В портфейла на дружеството има дялове от компании като eBag, Payhawk, LogSentinel, Tiger Technology, Boleron, Vedamo, FindMeCure и други.

Свързани компании:

МФГ Инвест АД-София (основна емисия акции)(MFG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:28 | 09.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още