IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акция на седмицата: „Булметал“

Дружеството осъществи първото IPO на основен пазар на БФБ от близо две години насам

10:39 | 21.01.24 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

„Булметал“ АД е акция на седмицата на Investor.bg.

„Булметал“ е производител на метални опаковки за храни и битова химия. Дружеството осъществи първично публично предлагане (IPO) на Българската фондова борса (БФБ) през декември, като набра 8,2 млн. лева от инвеститорите при търсени 10 млн. лева.

Компанията ще използва набраните средства за инвестиционната си програма за модернизиране, разширяване и консолидация на производството.

Това е първото първично публично предлагане на основен пазар на БФБ от близо две години насам. Преди това хазартният оператор „Телематик Интерактив България“ се листна на БФБ през февруари 2021 г.

Акциите на „Булметал“ започнаха да се търгуват на БФБ на 17 януари 2024 г. Ликвидността засега е слаба – с 6 сделки за 927 акции, като последната цена е малко над цената на IPO-то – 8,9 лева при 8,85 лева.

В първия ден на търговия акцията постигна цена от 9,4 лева – най-високата до момента, но сделката е само за 2 броя. Общо 101 акции се изтъргуваха при цена от 9,2 лева, а 250 – на 9,25 лева за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:40 | 21.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
THE_TRADER
преди 3 месеца
И кое точно прави тоя щ.и.т акция на седмицата?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още