IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Телелинк БСГ“ придоби хърватска IT компания за 9 млн. евро

SEDAM IT има дългогодишно присъствие на хърватския пазар

17:06 | 14.02.24 г.
Снимка: Pexels
Снимка: Pexels

 „Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ придоби 100% от дружествените дялове на хърватската компания SEDAM IT – доставчик на ИТ, комуникационни и софтуерни решения и услуги. От „Телелинк БСГ“ са изпратили уведомление до Комисията по финансов надзор (КФН) за сделката, става ясно от съобщение на компанията в сайта x3news.com.

SEDAM IT има дългогодишно присъствие на хърватския пазар. Сделката е на стойност 9 млн. евро.

Окончателната цена за придобиване на дяловете на дружеството ще бъде заплатена поетапно чрез първоначално и последващи плащания, които ще бъдат определени въз основа на договорената стойност на търговското предприятие и в зависимост от финансовата задлъжнялост, паричните средства и нетния оборотен капитал на дружеството към датата на прехвърляне на дружествените дялове, както от одитираните му финансови резултати за 2024 г. и 2025 г., става ясно от съобщението на компанията до КФН.

„Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ АД е основано през 2019 г. с цел обединяване, формиране и управление на инвестиции в дъщерни дружества, работещи в сферата на информационните и комуникационни технологии, заедно с които формира икономическата „Група ТБС“. Основната търговска дейност на дружеството включва предоставянето на административно-финансови услуги и услуги по управление и подпомагане на бизнес развитието, маркетинга и продажбите на дъщерните дружества от групата. 

Свързани компании:

Телелинк Бизнес Сървисис груп АД(TBS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:06 | 14.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още