IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джеф Безос продаде акции на Amazon за още 2 млрд. долара

Така общият размер на продадените от него книжа на компанията през последната седмица надхвърли 6 млрд. долара

07:39 | 16.02.24 г. 4
Снимка: Kevin Mazur/Getty Images for Robin Hood
Снимка: Kevin Mazur/Getty Images for Robin Hood

Джеф Безос продаде още 12 млн. акции на Amazon.com Inc. на стойност 2 млрд. долара, с което общият размер на продадените от него книжа на компанията през последната седмица надхвърли 6 млрд. долара, предаде Bloomberg.

Безос е продал последния транш във вторник и сряда, според подадената информация. Продажбите са част от вече оповестения план за продажба на 50 млн. акции на основаната от него компания.

Общо до момента милиардерът е продал около 36 млн. акции. Безос не е обяснил защо продава, но изборът на момент за реализирането на плана може да даде известниа представа за това. На 2 ноември той обяви, че се премества от Сиатъл в Маями, а на 8 ноември обяви плана, който позволява на вътрешни лица да продават акции съгласно предварително определена схема.

Преместването във Флорида вече вероятно е спестило на Безос около 430 млн. долара от данъци. Щатът Вашингтон наскоро въведе 7% данък върху капиталовата печалба, докато във Флорида такъв данък няма.

Говорителите на Безос и Amazon не са отговорили веднага на запитване за коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:42 | 16.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

3
rate up comment 7 rate down comment 0
karadjata
преди 2 месеца
Ей тая новата му жена много харчи, кинти му трябват на човека.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 9
khao
преди 2 месеца
До: evlogi нормално, там са по образовани и свободомислещи. Грънча се роди там. в Небраска ли очакваш да са? :D:D ... и като се премести във фолрида, все едно няма да наеме същия тип хора :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 1
evlogi
преди 2 месеца
Щатът Вашингтон, едно от свърталищата на прогресивната левица в щатите, без съмнение ще види голям келепир от този нов данък....Интересно ми е, защо хора,които цял живот освен да дремят на държавна ясла друго не са правили, смятат хора като Безос за и.ди.о.ти?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още