IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Доверие ОХ" е пласирало 199 733 броя конвертируеми облигации за 19,97 млн. лв.

Подписката започна на 16 февруари и е приключила на 26 март, отчита дружеството

16:55 | 29.03.24 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Акционерите на „Доверие Обединен Холдинг“ АД са записали 199 733 броя конвертируеми облигации от предложените до 200 хил. книжа.

Подписката започна на 16 февруари и е приключила на 26 март, отчита дружеството чрез БФБ-София.

Емисионната стойност на записаните облигации в общ размер на 19 973 300 лева. Тя е внесена изцяло по набирателната сметка на „Доверие Обединен Холдинг“ в „УниКредит Булбанк“ АД.

Разходите, направени за сметка на дружеството във връзка с публичното предлагане, са в общ размер на 50 170 лева, посочват от компанията в съобщението ѝ.

Предстои вписване на облигационния заем в Търговския регистър и регистрация на емисията конвертируеми облигации в „Централен депозитар“ АД и Комисията за финансов надзор и за допускането ѝ до търговия на „Българска фондова борса“ АД.

Компанията обяви, че ще издаде конвертируеми облигации в края на ноември 2023 г.

Средствата от емисията ще бъдат използвани за преструктуриране на дълга в групата на „Доверие Обединен Холдинг“, като ще се погаси банков дълг и дългове към свързани лица.

Акциите на „Доверие Обединен Холдинг“ поскъпват с почти 15% в последната година, а пазарната капитализация е малко под 194 млн. лева.

Свързани компании:

Доверие Обединен Холдинг АД(DUH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:55 | 29.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още