IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla осигури възходящ импулс за S&P 500 въпреки опасенията относно лихвите

Книжата на производителя на електромобили поскъпнаха с близо 12% след сигналите, че компанията на Илон Мъск не се отказва от изграждане на достъпен електромобил

23:25 | 24.04.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Страховете около лихвите помрачиха частично настроенията на Wall Street, въпреки че повечето индекси приключиха сесията с леки ръстове, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отчете спад от 0,11% до 38 460,92 пункта

Широкият измерител S&P 500 напредна леко с 0,02% до 5071,63 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite записа скромно повишение от 0,10 на сто до 15 712,75 пункта.

Доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се повиши до 4,662%, докато тази по 2-годишните щатски облигации нарасна до 4,943 на сто.

Това не остана незабелязано от трейдърите, като Тод Морган от Bel Air Investment Advisors заяви, че ако това продължи, след няколко дни доходността по 10-годишните американски ДЦК може да достигне 5%. „Това би било изключително негативно за пазара в краткосрочен план“, изтъква той.

Пазарите очакват новата поредица от икономически данни. Докладът за брутния вътрешен продукт (БВП) на САЩ за първото тримесечие ще бъде публикуван на 25 април, докато основният индекс за разходите за лично потребление ще бъде представен в ден след това.

Инвеститорите се страхуват, че инфлацията не намалява толкова бързо, колкото се очакваше, което поражда опасения, че Федералният резерв на САЩ може да не намали лихвените проценти.

Основните щатски борсови индекси в края на сесията на 24 април. Основните щатски борсови индекси в края на сесията на 24 април.

Акциите на Tesla поскъпнаха с близо 12%, след като производителят на електромобили обяви, че все още остава ангажиран с изграждането на по-достъпни превозни средства с батерии.

Повече от 25% от компаниите в S&P 500 са представили своите отчети, като 79% от тях надминават пазарните очаквания, става ясно от данни на FactSet.

„Като цяло това са добри признаци“, коментира Аяко Йошиока, старши портфолио мениджър в Wealth Enhancement Group, относно сезона на отчетите за първото тримесечие. „Все още смятам, че фокусът остава върху някои от по-големите имена и пазарите ще реагират на резултатите и перспективите на Meta тази вечер и Microsoft и Google утре“.

На валутните пазари доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, отчете ръст от 0,14 на сто до 105,83 пункта. Еврото се търгуваше срещу 107 долара.

При търговията с петрол цената на сорт Брент се понижи с 0,35 на сто до 88,11 долара за барел. Фючърсите върху американския лек петрол WTI поевтиняха с 0,55% до 82,90 долара за барел.

Цената на златото се понижи с 0,2% до 2342,1 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:26 | 24.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още