IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

"Шелли груп" придоби нидерландски производител на смарт брави

Сделката на стойност 150 хил. евро включва пряк достъп до завода на производителя в Китай, с който той има договор, и до доставчиците на суровини

12:50 | 11.07.24 г. 1
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Производителят на IoT устройства „Шелли груп“ е придобил материалните активи, включително интелектуалната собственост (IP) и материалните запаси, на нидерландското дружество за изработка на смарт брави LOQED B.V., съобщават от българската публична компания чрез сайта x3news.com.

Така българското дружество включва в портфолиото си нова продуктова група.

Сделката включва и пряк достъп до завода на производителя в Китай, с който той има договор, и до доставчиците на суровини, посочва се още в съобщението.

Цената на придобиване е в размер на 150 хил. евро, платими в брой.

„Шелли груп“ очаква продажбата на смарт брави за врати да има значителен принос към приходите и и печалбите от 2025 г. нататък, допълва се в съобщението.

От компанията казват, че ще интегрират LOQED в продуктовото си портфолио и решенията Shelly Cloud възможно най-скоро.

За да продължат ползвателите да използват смарт брави LOQED без ограничения, „Шелли Груп“ ще продължи да поддържа платформата на LOQED и впоследствие ще я приложи в решенията Shelly Cloud като част от предстояща интеграция.

От „Шелли груп“ казват, че според проучвания продуктовата категория „смарт брави“ се очаква да расте средно с 15,4% годишно, като пазарът се смята, че ще достигне 5,8 млрд. долара до 2029 г.

Освен домакинствата, различни бизнеси също въвеждат смарт брави за по-лесно управление на сигурността на помещенията. Вратите със смарт брави LOQED могат да се отварят чрез смартфон с помощта на Bluetooth или чрез ръчно въвеждане на код. Ключалките притежават различни функции, като контролирано отваряне и затваряне или известия за достъп.

В последната година акциите на „Шелли груп“ поскъпват с почти 163%, като пазарната капитализация на дружеството вече надвишава 1,3 млрд. лева.

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:53 | 11.07.24 г.
Най-четени новини
Още от Пазари виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
petar.panayotov
преди 3 месеца
Https://digitalhub.bg
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още