IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ намериха купувач за Signature Bank

От понеделник 40-те клона на Signature Bank ще работят под марката Flagstar Bank, част от Community Bancorp

07:32 | 20.03.23 г.
Автор - снимка
Създател
САЩ намериха купувач за Signature Bank

Американската застрахователна институция за депозити FDIC е намерила купувач за фалиралата Signature Bank. По-голямата част от депозитите и част от кредитния портфейл ще бъдат поети от базираната в Ню Йорк Community Bancorp и нейните дъщерни дружества, съобщи FDIC в неделя вечерта.

От понеделник 40-те клона на Signature Bank ще работят под марката Flagstar Bank, част от Community Bancorp. Депозитите ще бъдат редовно застраховани до лимита от 250 000 щатски долара, който е в сила в САЩ. След фалита на Signature Bank и Silicon Valley Bank преди седмица застраховката на депозитите временно гарантираше всички депозити в пълен размер. 

Signature имаше редица клиенти в криптоиндустрията, включително миньори, криптоборси като Coinbase и доставчици на т. нар. стейбълкойни като Paxos и Circle. Самата банка обаче не е държала никакви криптовалути, както тогавашният главен изпълнителен директор заяви пред CNBC малко преди краха на банката. 

Независимо от това криптобизнесът на банката попадна под наблюдението на регулаторните органи. Прокурорите бяха започнали разследване, преди клиентите да изтеглят средства за милиарди и регулаторите да загубят доверието си в банката. По данни на FDIC около 60 млрд. долара в кредити и 4 млрд. долара в депозити остават под контрола на синдиците на банката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:33 | 20.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

Финанси виж още