IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Binance Coin поевтинява с най-много от ноемврийския пазарен крах насам

От своя страна, биткойнът изтрива от цената си 1,9% до 21 577 долара

22:04 | 13.02.23 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Повечето криптовалути поевтиняват в понеделник вечерта, като токенът на най-голямата криптоборса в света Binance поевтинява най-много от ноемврийския пазарен крах насам на фона на засилващия се регулаторен натиск върху сектора.

Цената на Binance Coin падна с до 11% в понеделник, изтривайки част от ръстовете, натрупани по време на януарското крипторали. Към 21:45 ч. българско време монетата поевтинява с 9,7% до 288 долара. С повече поевтиня за последно на 9 ноември, когато изтри от стойността си 18%, след като Binance обяви, че излиза от преговорите за покупка на FTX. Цената на Binance Coin през последното денонощие. Графика: CoinDesk Цената на Binance Coin през последното денонощие. Графика: CoinDesk

От своя страна, биткойнът поевтинява с 1,9% до 21 577 долара, етерът с 3,4% до 1488 долара, а рипълът с 3,5% до 0,37059 долара.

В понеделник Департаментът по финансови услуги на щата Ню Йорк съобщи, че е разпоредил на Paxos Trust Co. да спре издаването на третия по размер стейбълкойн – брандирана от Binance монета, известна като BUSD, който има около 16 млрд. долара в обращение. BUSD, от своя страна, падна под поддържания паритет едно към едно с щатския долар.

Тегленията на стейбълкойни, включително BUSD, от потребители на Binance са се увеличили след първоначалното съобщение на борсата за решението. Според изчисленията на блокчейн компанията Nansen Binance е регистрирала отлив на стейбълкойни за над 1 млрд. долара през изминалата седмица.

„Binance ще продължи да подкрепя BUSD в обозримо бъдеще“, заяви главният изпълнителен директор на компанията Чанпън Джао в Twitter. „Очакваме потребителите да преминат към други стейбълкойни с времето. И ще направи съответните продуктови корекции“, допълва той.

Както Binance, така и Kraken отчитат отлив на потребители на фона на регулаторния натиск върху двете платформи, показват данни на Nansen за последните 24 часа. Нетният отлив, разликата между стойността на идващите криптовалути и напускащите борсата, е около 859,5 млн. долара за Binance. За значително по-малката борса Kraken сумата възлиза на 127,7 млн. долара.

По-рано миналата седмица стана ясно, че криптоборсата Kraken ще трябва да плати 30 млн. долара, за да уреди спор с Комисията по ценните книжа и борсите (SEC), според която криптоборсата нарушава правилата с предлагането на продукти за т. нар. стейкинг на криптовалути. В рамките на споразумението с регулатора платформата ще трябва да прекрати този вид услуги.

При криптоакциите тези на листната борса Coinbase Global Inc. поевтиняват за седма поредна сесия, изтривайки над 2% от стойността си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:04 | 13.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 3
scott
преди 1 година
айде и тоз фараон кешира и фалира. След което се мумифицира.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още