IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Binance се оттегля от Канада

Решението е взето на фона на новите крипторегулации в страната

11:01 | 13.05.23 г. 2
Автор - снимка
Създател
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Международната криптоборса Binance обяви, че се оттегля от Канада. Това се случва само няколко седмици след като страната издаде серия от нови насоки за пазара на криптовалути, включително лимити за инвеститори и задължителни регистрации, предава Ройтерс.

През последните месеци Канада затегна регулациите за платформите за търговия с криптоактиви с въвеждането на процес на предварителна регистрация. Компаниите, които не се придържат към правилата, ще бъдат изправени пред потенциални принудителни действия, сочи уебсайтът на Комисията по ценните книжа на Онтарио.

„За съжаление, новите насоки, свързани със стейбълкойн и ограниченията за инвеститори, предоставени на криптоборсите, правят канадския пазар неподходящ за Binance в момента“, обяви компанията в туит.

Binance заяви, че не е съгласна с последните насоки и се надява да работи с канадските власти по създаването на цялостна рамка за криптооперации в страната.

„Уверени сме, че някой ден ще се върнем на пазара, когато канадските потребители отново имат свобода на достъп до по-широк набор от дигитални активи“, обяви криптоборсата, основана от канадския гражданин Чанпън Джао.

Индустрията за дигитални активи е под прицела на регулаторите по целия свят, особено след колапса на Binance FTX през ноември, което предизвика пазарен срив в цените на най-големите криптовалути.

След началото на криптозимата през 2022 г., която изтри повече от трилион долара от пазарната стойност на индустрията, властите и борсовите регулатори поискаха по-строги правила за разкриване на информация как оперират компаниите в сектора и как държат средствата на клиентите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 13.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
Скъсана_Ушанка
преди 11 месеца
Хаха, криптошараните се изприщиха. Ама вие кво очаквахте бе??! :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 4
RoyBatty
преди 11 месеца
Канадското правителство прави всичко възможно да съсипе страната! Глупост след глупост!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още