IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Swissblock: V-образното възстановяване на биткойна отваря пътя към цена от 76 хил. долара

До следващата година цената може да е станала 150 хил. долара, прогнозират от Lolli

11:38 | 07.03.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Рекордът на биткойна от над 69 хил. долара бързо се превърна в кървава баня във вторник, но също толкова бързото възстановяване до около 67 хил. долара ден по-късно може да е предвестник на нови рекорди. На това мнение поне са от фирмата за криптоанализи Swissblock, цитирани от CoinDesk.

Анализаторите на Swissblock отбелязват, че с поевтиняването биткойнът успешно е тествал ценовия диапазон от 59-62 хил. долара, където наскоро имаше консолидиране, преди да отбележи нови рекорди.

„V-възстановяване – и оттам напред към нови рекорди“, посочват от компанията в социалната мрежа Telegrame.

Според тяхна таблица бързото връщане на цената на биткойна над 62 хил. долара отбелязва началото на нова тенденция в посока нагоре до цена от 76 хил. долара.

Базираната в Сингапур фирма за търговия с дигитални активи QCP Capital също прогнозира поскъпване.

„Отскокът беше изключително впечатляващ“, посочват анализатори на QCP Capital в сряда. Трейдърите много бързо и агресивно се възползваха от поевтиняването, за да осъществят нови покупки, се казва още в съобщението.

Листнатите в САЩ спот биткойн борсово търгувани фондове (ETF) са привлекли значителен приток на средства по време на поевтиняването от вторник – сигнал, че инвеститорите в ETF-и не са били повлияни от загубата на стойност, а вместо това са се възползвали от по-ниските цени за покупка.

Общо десетте ETF-а са отбелязали нетен приток на капитал от 648 млн. долара – най-голямата дневна сума от дебюта им на 11 януари, показват данни на BitMEX Research. Фондът на BlackRock – iShares Bitcoin ETF (IBIT), е счупил рекорда със 788 млн. долара нови инвестиции, прибавяйки 12 600 биткойна.

„Докато търсенето при биткойн ETF-ите, с 500 млн. долара дневен среден приток на средства, продължава да изпреварва новото производство, може да очакваме настоящият възход на биткойна да продължи“, коментира Алекс Аделман, главен изпълнителен директор на приложението Lolli, цитиран от CoinDesk.

Според него през следващата година цената на монетата може да стигне 150 хил. долара. „След разполовяването (при което възнаграждението в биткойни на копачите ще намалее наполовина, бел. ред.) увеличаването на недостига и силното търсене от институционалните и инвеститорите на дребно вероятно ще тласне цената на биткойна дори още по-нагоре. На базата на исторически тенденции след разполовяването цената на биткойна може да мине 150 хил. долара през следващата година“, допълва той.

В четвъртък, минути преди 10:30 ч. българско време, цената на биткойна намалява с 0,7% за денонощието до близо 66 995 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:36 | 07.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още