IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Grab повиши прогнозата за приходите си заради стабилното търсене

Компанията се радва на развитието на бизнеса си със споделено пътуване и на този с доставки на храна

16:36 | 16.11.22 г.
Снимка: Paul Miller/Bloomberg
Снимка: Paul Miller/Bloomberg

Grab Holdings повиши прогнозата за годишните си приходи, след като търсенето на услугите ѝ за споделено пътуване и за доставки на храна остава голямо в Югоизточна Азия, предава Ройтерс.

Листнатите в САЩ акции на най-голямата компания в сектора в Югоизточна Азия повишиха стойността си с 8% преди началото на борсовия ден.

Grab, която съществува от десетилетие, се превърна в добре познат играч за потребителите в региона, докато те се завръщат в офисите и излизат все по-активно навън.

Компанията обяви, че очаква приходите ѝ за годината да са между 1,32 и 1,35 млрд. долара. По-ранната прогноза на гиганта беше за приходи между 1,25 и 1,30 млрд. долара.

Освен това Grab повиши прогнозата за растежа на брутната стойност на стоките (GMV) до диапазона от 22 до 25%. Преди това компанията очакваше той да е в диапазона 21-25% за годината.

„Резултатите ни за третото тримесечие показват нашата способност едновременно да имаме растеж и рентабилност“, коментира главният изпълнителен директор и съосновател на Grab Антъни Тан.

За третото тримесечие компанията отчете 382 млн. долара приходи, или със 143% повече спрямо година по-рано. Загубата е достигнала 342 млн. долара, което е подобрение с 65% на годишна база. Брутната стойност на стоките за третото тримесечие е 5,1 млрд. долара, или с 26% повече спрямо същото тримесечие на 2021 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:36 | 16.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още