IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Estee Lauder прогнозира по-голям спад на печалбата заради Китай

Влияние върху прогнозите имат и по-високите разходи

16:07 | 02.02.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Козметичната компания Estee Lauder в четвъртък прогнозира по-голям спад на годишната печалба, тъй като бавното възстановяване на основния пазар Китай и по-високите разходи носят рискове, съобщава Ройтерс.

Акциите на базираната в Ню Йорк компания поевтиняха с около 3% в предпазарната търговия, след като компанията прогнозира продажби и печалба за третото тримесечие под очакванията на анализаторите. В същото време компанията е изправена пред по-високи разходи за логистика и труд.

Продажбите на много американски компании като Estee бяха повлияни от строгата анти-Covid политика на Китай, но анализаторите очакват последният ход на страната за облекчаване на най-строгите ограничения и вдигането на лимитите за пътувания да увеличат продажбите на компаниите за луксозни стоки и продукти за красота.

Компанията очаква още завръщането към растеж на пътуванията в Азия и Китай да са от полза за втората половина на годината.

Продажбите на производителя на червилата MAC през последното тримесечие са били повлияни и от магазините за пътници в Азия, които намаляват инвентара си, и по-ниските поръчки за попълване на запасите в САЩ заради опасения за забавяне на търсенето.

Estee Lauder очаква годишната коригирана печалба на акция да се свие с между 27 и 29% спрямо предишната прогноза за спад с между 19% и 21%.

Компанията обаче очаква нетните продажби за 2023 г. да намалеят с между 5 и 7% спрямо предишната прогноза за спад с между 6 и 8%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:07 | 02.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още