IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lululemon потъна на борсата, след като сви прогнозата за рентабилността си

Цената на акциите на компанията се понижи с 12%

18:37 | 09.01.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Цената на акциите на Lululemon Athletica се потопи, след като производителят на фитнес облекло понижи прогнозата за брутния си марж, подклаждайки страховете за рентабилността си за второ поредно тримесечие, пише Bloomberg.

Сега компанията очаква брутният ѝ марж да се свие с до 1,1 процентни пункта през тримесечието, завършващо в края на януари, в сравнение с по-ранна прогноза за увеличение с 0,2 процентни пункта, обяви базираната във Ванкувър фирма. Стойността на книжата на Lululemon се понижи с 12% в 9:45 ч. местно време в Ню Йорк в резултат на новината.

Компанията, която е известна предимно с продуктите си за йога, записа спад на цената на акциите си преди месец, когато очете по-ниска от очакваното печалба за третото тримесечие. В целия сектор за търговия на дребно компаниите срещат проблеми с управлението на нивата на инвентара си. Lululemon не е изключение и намаляващите ѝ брутни маржове са „тревожен“ сигнал предвид натрупването на запаси, твърди анализаторът на Wedbush Securities Том Никич.

„Смятаме, че инвеститорите могат да сложат това в „наказателното поле“ за известно време, особено след като няма да чуем нищо от компанията за известно време (обичайно това е една от последните компании, които дават пълен отчет за четвъртото тримесечие - в края на март)“, пише Никич в бележка до клиентите.

Много търговци на дребно дават предварителен поглед към резултатите си от празничния сезон преди ICR Conference в Орландо, Флорида. Lululemon каза, че нейните мениджъри ще се срещнат с анализатори и инвеститори на събитието.

Lululemon повиши прогнозата за приходите си за четвъртото тримесечие и заяви, че трафикът ѝ онлайн и във физическите ѝ магазини остава силен. Компанията иска да удвои приходите си от продажби до началото на 2027 г., като добави повече магазини, заложи на международна експанзия и разрасне бизнеса си с предложения за мъже.

Нийл Сондърс, управляващ директор на GlobalData, твърди, че компанията е в силна позиция. Търговецът на дребно предприема стъпки за намаляване на разходите, което прави натиска върху маржа „по-скоро момент, отколкото тревожна тенденция“, коментира той.

Сега Lululemon очаква печалбата ѝ на акция за четвъртото тримесечие да е в диапазона от 4,22 до 4,27 долара, под средната прогноза на анализаторите за 4,30 долара на акция. По-ранната прогноза на компанията беше за 4,20 до 4,30 долара на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:46 | 09.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Спорт виж още

Коментари

Финанси виж още