IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Gap не успя да избегне вълната от съкращения на служители

Компанията е поредният търговец на дребно, който обявява подобни мерки за справяне със спада на приходи

12:24 | 21.09.22 г.
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Модният търговец Gap съкращава около 500 корпоративни работни места, твърдят източници на Wall Street Journal, запознати с въпроса. Компанията се опитва да намали разходите си, докато приходите ѝ от продажби и печалбата ѝ се свиват, допълва изданието.

Работните места са предимно в основните офиси на Gap в Сан Франциско и Ню Йорк, както и в Азия, допълват източниците. Гигантът съкращава служители и премахва позиции от различни отдели. Някои работници са уведомени за съкращенията в последните дни, твърдят източниците.

„Позволихме оперативните ни разходи да се увеличат с по-бърз темп от този на приходите ни от продажби и съответно на нашата рентабилност“, написа в обръщение към служителите Боб Мартин, изпълнителен председател и временен изпълнителен директор на Gap. В редакцията на Wall Street Journal са видели копие на съобщението.

Компанията преживя години спад на приходите от продажби на основната си марка Gap, а наскоро имаше проблеми с веригата Old Navy, която носи повече от половината от общите ѝ приходи.

Компанията търси постоянен главен изпълнителен директор, след като Соня Сингал се оттегли от позицията през юни.

Миналата седмица Gap каза, че прекратява партньорството си с Кание Уест и няма да прави дрехи под бранда Yeezy Gap, след като рапърът обвини компанията в нарушаване на 10-годишното им споразумение. Съкращенията на служители обаче не са свързани с раздялата с Кание Уест.

През август главният финансов директор на Gap Катрина О‘Конъл каза пред анализатори, че компанията ще търси начини да намали разходите си, включително ще сложи на пауза плановете за наемане на кадри.

Gap имаше около 8700 служители в централите си към 29 януари, сочи годишният ѝ отчет. Общо компанията имаше 97 хил. служители по това време, повечето от които работят почасово в магазините ѝ.

Съкращенията на работни места от Gap са поредните в корпоративните операции на търговци на дребно, след като същото сториха Walmart, Abercrombie & Fitch и Stitch.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:24 | 21.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още