IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple намалява производството на iPhone 14 Plus поради слабо търсене

Технологичният гигант увеличава производството на по-скъпия iPhone 14 Pro

15:30 | 25.10.22 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Американската технологична компания Apple Inc намалява производството на iPhone 14 Plus поради слабото търсене и увеличава производството на по-скъпия iPhone 14 Pro, съобщи фирмата за пазарни проучвания TrendForce, цитирана от Ройтерс.

Делът на по-скъпата серия iPhone 14 Pro се е увеличил до 60% от общото производство от първоначално планираните 50% и може да нарасне до 65% в бъдеще, пише в доклада. 

От Apple не са отговорили веднага на запитване на Ройтерс за коментар.

В доклада се посочва още, че покачващите се лихвени проценти в САЩ могат да ограничат потребителските разходи, подкопавайки търсенето на iPhone през първото тримесечие на 2023 г. Това може да доведе до спад на производството с 14% на годишна база до 52 млн. единици. 

В миналото анализаторите казваха, че версиите Pro и Pro Max на iPhone 14 се продават с бързи темпове, въпреки че търсенето на базовия модел, обикновено най-продаваният, е недостатъчно.

Миналия месец компанията заяви, че ще произвежда най-новия си iPhone 14 в Индия, тъй като премества част от производството си далеч от Китай, за да намали рисковете, произтичащи от нарастващото напрежение между Вашингтон и Пекин. 

Анализаторите на TrendForce изчисляват, че делът на производството на Apple от Индия ще надхвърли 5% през 2023 г. и ще се увеличи през годините.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:29 | 25.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още