IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

DoorDash съкращава над 1200 корпоративни служители

По-рано през годината компанията каза, че временно ще спре да наема кадри

18:23 | 30.11.22 г.
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Услугата за доставка на храна DoorDash съкращава 1250 от корпоративните си служители като част от продължаващите ѝ усилия за свиване на разходите, свързани със забавянето на растежа и прекомерното наемане на кадри. Това обяви главният изпълнителен директор Тони Сю в съобщение до служителите, цитирано от CNBC.

Цената на акциите на DoorDash се понижи с 6% в резултат на новините.

DoorDash се присъединява към редиците на Amazon, Meta, Twitter, HP и Lyft, които съкратиха служители. По време на пандемията технологичната индустрия нае много хора, но в последния месец се разделя с кадри, тъй като високите лихвени проценти понижиха потребителското търсене и повлияха негативно на настроенията на инвеститорите.

По-рано тази година DoorDash обяви, че ще забави наемането на служители. Тя имаше 8600 корпоративни работници към 31 декември 2021 г.

Компанията стана публична в края на 2020 г. и реализира успешно първично публично предлагане, в рамките на което цената на акциите ѝ скочи с 80% спрямо първоначалната си стойност. През ноември 2021 г. DoorDash достигна пиковата си пазарна капитализация от 81,1 млрд. долара, въпреки че така и не успя да генерира печалба.

Сега компанията ще предложи 17 седмици обезщетение на служителите. Здравните им вноски ще продължат до март 2023 г. За чужденците датата на прекратяване на отношенията с компанията ще бъде 1 март – решение, което Сю твърди, че ще им даде „възможно най-много време, за да си намерят нова работа“.

Цената на акциите на гиганта е спаднала с повече от 60% от началото на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:23 | 30.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още