IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Meta планира да заложи "кукички" за задържане на потребители в Threads

Над 50% от потребителите са се отдръпнали от новото приложение

14:03 | 28.07.23 г.
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Ръководителите на Meta Platforms са силно фокусирани върху задържането на хора в конкурента на Twitter, наречен Threads, след като приложението загуби повече от половината си потребители в седмиците след бурния си старт, обяви главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг, цитиран от Ройтерс.

Задържането на потребителите в приложението е било по-добро от очакваното от директорите, макар че „не е перфектно“, коментира Зукърбърг, говорейки по време на среща в компанията, запис от която е изслушан от информационната агенция.

„Очевидно, ако имате над 100 млн. души, които са се регистрирали, в идеалния случай би било страхотно, ако всички или дори половината от тях останат. Все още не сме постигнали това“, твърди той.

Зукърбърг посочва, че смята отпадането на потребители за „нормално“ и очаква задържането да нарасне, тъй като компанията добавя повече функции към приложението, включително и в десктоп версията и функционалности за търсене.

Meta обмисля да добави повече „кукички за задържане“, за да примами потребителите да се връщат в услугата, например „да се увери, че хората, които са в Instagram, могат да виждат важни Threads”, коментира главният продуктов директор Крис Кокс.

Говорител на компанията е отказал да коментира срещата.

Коментарите на директорите бяха направен,и след като Meta изненада инвеститорите с добра прогноза за растеж на приходите – знак за подобрение на представянето на компанията, която се сблъска със силен скептицизъм относно огромните си разходи за метавселената миналата година, тъй като приходите от реклами се сринаха.

Новината изпрати цената на акциите на Meta с 8% нагоре в четвъртък.

Зукърбърг коментира пред служителите, че вярва, че работата на компанията по технологията за добавена и виртуална реалност, която ще захранва метавселената „не е много по-напред от планирания график, но върви натам“.

По думите му Meta е трябвало да започне да инвестира в тази област преди конкуренти като Apple, Google и Microsoft предвид годините им опит в изграждането на операционни системи за техните продукти.

„По този начин имаме подготвени всички инструменти за момента, в който нещата ще се случат“, коментира той, прогнозирайки масово ползване на технологиите за метавселената след 2030 г.

Лидерите на компанията подчертават и пускането на модела с изкуствен интелект Llama 2 този месец, който беше пуснат свободно за търговско ползване от всички разработчици, чиито услуги имат под 700 млн. потребители.

Моделът е получил над 150 хил. заявки за сваляне в седмицата след пускането му, твърди Кокс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:03 | 28.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още