IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Netflix ще предава на живо боксовия мач между Майк Тайсън и Джейк Пол

Компанията прави все по-смели крачки в предаването на спортни събития на живо

19:25 | 07.03.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Netflix ще предава на живо боксовия мач между бившия шампион в тежка категория Майк Тайсън и звездата от YouTube, превърнал се в боксова звезда Джейк Пол. Това се случва в момент, в който гигантът в домашното развлечение навлиза по-активно в предаването на спортни програми на живо, пише Bloomberg.

Битката ще се проведе на 20 юли на AT&T Stadium в Арлингтън, Тексас – домът на Dallas Cowboys, обяви компанията. Netflix ще си партнира с Most Valuable Promotions – компания, основана от Пол и Накиса Бидариан през 2021 г. и която е специализирана в боеве, при които потребителите плащат, за да гледат.

„Майк Тайсън е една от най-големите икони в историята на бокса, а Джейк Пол е един от най-големите пробиви в историята на бокса“, коментира вицепрезидентът на Netflix Гейб Спитзър.

През януари Netflix придоби правата за Raw, както и за други програми от World Wrestling Entertainment, отбелязвайки най-голямата стъпка на услугата досега към събитията на живо.

Битката ще бъде третото спортно събитие на живо, предавано в Netflix, след голф и тенис мачове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:21 | 07.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още