IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Netflix ще предава на живо тенис мача между Надал и Алкараз

Компанията посяга към предаването на спортни събития на живо

21:13 | 11.12.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg
Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg

Netflix ще предава на живо тенис мача между 22-кратния шампион от Големия шлем Рафаел Надал и настоящия номер две в света Карлос Алкараз на 3 март, съобщи видео стрийминг компанията, цитирана от Ройтерс.

„The Netflix Slam” бележи най-новата амбиция на гиганта да навлезе в предаването на спортни събития на живо, след като през ноември показа голф турнир на знаменитости, който включваше пилоти от Формула 1 и професионални голф играчи.

Предаването на спорт на живо от големите технологични компании им носи все по-голям брой зрители в последните години, а компаниите инвестират значително в тази нова тенденция. Amazon Prime купи правата за Thursday Night Football, докато Apple TV е домакин на Friday Night Baseball и Major League Soccer.

Мачът Надал-Алкараз ще се проведе по обяд в Michelob ULTRA Arena в Mandalay Bay Resort and Casino в Лас Вегас. Netflix твърди, че на по-късен етап ще обяви още мачове и играчи.

Навлизането на технологичните гиганти в този сегмент отправя предизвикателство пред традиционните телевизионни компании, за които спортните събития на живо остават рядък лъч светлина във време, в което отказването от кабелната телевизия преобръща техните бизнес модели.

Netflix твърди, че не планира да се конкурира за спортни права, а финансовият ѝ директор Спенсър Нойман през септември каза, че е трудно да се види възвръщаемост на милиардите долари инвестиции в спортове на живо.

Вместо това компанията планира да се фокусира върху специално спортно програмиране – съпътстващо съдържание като документалната поредица „Formula 1: Drive to Survive”, като се надява да привлече същата аудитория като тази на спортовете на живо.

Тенис двубоят между Надал и Алкараз ще се излъчва като двойно предаване както на английски, така и на испански. Билетите за събитието започват от 88 долара и ще бъдат пуснати в продажба в петък.

„Сигурен съм, че това ще бъде една фантастична тенис вечер“, коментира по-рано Надал.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:36 | 11.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още