IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BlackBerry отчете изненадваща печалба за последното тримесечие

Търсенето на решенията ѝ за киберсигурност подкрепи резултатите

15:36 | 04.04.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg
Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Канадската компания BlackBerry отчете изненадваща печалба за четвъртото си тримесечие до 29 февруари, подкрепена от търсенето на нейните услуги за киберсигурност, на фона на нарастващите онлайн престъпления и все по-сложни хакерски атаки, предава Ройтерс.

Листнатите в САЩ акции на компанията повишиха стойността си с 6,4% по време на следборсовата търговия.

Компанията отчете коригирана нетна печалба от 3 цента на акция за тримесечието спрямо средна прогноза на анализаторите за 3 цента на акция, сочат данни на LSEG.

Тримесечните приходи на BlackBerry е 173 млн. долара, над очакваните средно 154,78 млн. долара.

Приходите на звеното за киберсигурност, което  предлага интелигентен софтуер за сигурност на компании и правителства, са се увеличили с 5 на сто на годишна база до 92 млн. долара, докато приходите от бизнеса с интернет на нещата са скочили с 25% до 66 млн. долара.

През февруари компанията заяви че е съкратила 200 служители и освободила част от офисите си. Освен това се прицелва към увеличение на годишната си печалба със 100 млн. долара.

През декември BlackBerry се отказа от плана си за първично публично предлагане на бизнеса си с интернет на нещата, но все пак очаква да отдели звеното и бизнеса си с киберсигурност в напълно отделни подразделения.

BlackBerry очаква приходите ѝ за първото тримесечие да са в диапазона от 130 млн. до 138 млн. долара, под средната прогноза на анализаторите за 151,12 млн. долара.

Компанията очаква приходите ѝ за фискалната 2025 г. да са 586-616 млн. долара, докато коригираната ѝ загуба на акция да е между 3 и 7 цента на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:36 | 04.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още