IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силното търсене на киберсигурност донесе изненадваща печалба на BlackBerry

Канадската компания планира да опрости корпоративната си структура

09:17 | 21.12.23 г.
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Канадската компания BlackBerry отчете изненадваща тримесечна печалба в сряда, подкрепена от устойчивото търсене на услуги за киберсигурност на фона на нарастващите онлайн заплахи, предаде Ройтерс.

Въпреки че разходите за информационни технологии намаляха през изминалата година, тези, свързани с киберсигурността, останаха стабилни, тъй като предприятията и правителствата се опитват да подсилят системите си срещу хакери.

През последните няколко месеца гиганти като MGM Resorts International и Caesars Entertainment бяха засегнати от големи нарушения на сигурността на данните, което принуди бизнеса да даде приоритет на киберсигурността.

По-рано този месец BlackBerry се отказа от плановете си за първично публично предлагане на бизнеса си с интернет на нещата (IoT), но все още планира да обособи бизнеса с интернет на нещата и киберсигурността в напълно самостоятелни подразделения.

"Започнахме работа по пълното разделяне на нашите бизнеси и очакваме да намалим допълнително използването на оперативни парични потоци през четвъртото тримесечие", заяви главният изпълнителен директор Джон Джаматео.

BlackBerry също така планира да опрости корпоративната структура на компанията, така че всяко бизнес подразделение да може да работи самостоятелно и на печеливша основа с положителен паричен поток.

BlackBerry очаква приходите за четвъртото тримесечие да бъдат в диапазона 150-159 млн. долара.

Базираната в Уотърлу, Канада, компания отчете коригирана нетна печалба от 1 цент на акция през тримесечието, приключващо на 30 ноември, в сравнение със загуба от 5 цента на акция година по-рано.

Приходите през третото тримесечие са нараснали от 169 млн. долара на 175 млн. долара. Анализаторите очакваха средно приходи от 173,5 млн. долара, според данни на LSEG.

Акциите на компанията, които се търгуват в САЩ, поевтиняха с 4% сред края на редовната борсова сесия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:17 | 21.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още