IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BlackBerry съкращава още служители в стремежа си да намали разходите

Компанията продължава напред с разделянието на бизнесите си с киберсигурност и с интернет на нещата

09:15 | 13.02.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Omar Marques/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Снимка: Omar Marques/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Канадската BlackBerry обяви в понеделник, че цели да увеличи с допълнителни 100 млн. долара годишната си печалба, докато компанията за киберсигурност орязва разходите, включително намалявайки работната си сила, съобщава Ройтерс.

Новата цел на BlackBerry е в допълнение на обявения годишен план за намаляване на разходите с 50 млн. долара и съкращения на 200 работни места през предишното тримесечие.

Компанията, която произвежда още платформите QNX и IVY, използвани в автомобилни приложения, през декември прекрати плановете за първично публично предлагане (IPO) на бизнеса си с интернет на нещата, но все пак очаква да раздели бизнесите си с интернет на нещата и киберсигурност на самостоятелни подразделения.

Мениджърските екипи и на двете подразделения вече са установени, каза BlackBerry, добавяйки, че води разговори с водеща външна консултантска компания, като разделянето на отдели е в ход.

BlackBerry добави, че компанията намалява разходите още през текущото си тримесечие с допълнителни съкращения в бизнеса ѝ с киберсигурност, което би трябвало да донесе годишни икономии от около 27 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:30 | 13.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още