IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Snap спира да развива летящата камера Pixy

Компанията пренасочва ресурси към по-важни за нея проекти

09:58 | 19.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Snap.com
Снимка: Snap.com

Snap се отказва от бъдещото развитие на своята летяща селфи камера Pixy по-малко от четири месеца след като пусна продукта публично, твърдят източници, запознати с въпроса. Така тя се превърна в поредната технологична компания, която коригира продуктовите си планове по време на икономическите предизвикателства, пише Wall Street Journal.

Главният изпълнителен директор на Snap Евън Шпигел наскоро е казал на служителите по време на обичайна сесия за въпроси и отговори за решението, свързано с дрона Pixy. Спирането на развитието на проекта е част от по-мащабната промяна в приоритетите, свързани с ресурсите на компанията, е казал Шпигел на служителите, твърдят източниците.

Pixy е малък дрон, който излита от ръката на човек и може да кацне обратно на нея. Той беше представен в края на април по време на годишната среща на партньорите на Snap, като началната му цена беше 230 долара. Когато се появи на пазара, Шпигел каза, че планира да продаде само ограничено количество от устройствата.

Snap ще продължи да продава Pixy в сегашния ѝ вид, казва източник, запознат с въпроса. Камерата все още е налична за онлайн покупки.

Компанията, която стои зад социалната мрежа Snapchat, беше силно засегната от промените на пазара на дигитална реклама, като през юли записа най-слабия си тримесечен растеж. Цената на акциите на гиганта спадна с близо 40% след обявяването на резултатите.

Освен това Snap се бори и с промените, които Apple направи в политиките си за поверителност, които засягат рекламния ѝ бизнес, както и този на други социални мрежи. Стойността на книжата на Snap е потънала с повече от 80% през последната година.

Отдръпването от Pixy повтаря действията на други технологични компании, които вече започнаха да пренасочват ресурси в последните седмици. Компанията майка на Facebook – Meta Platforms, постави приоритет върху усилията около икономиката на създателите на съдържание и загърби Facebook News Tab, както и платформата за нюзлетъри Bulletin, писа миналия месец Wall Street Journal. Като цяло компанията отправя поглед към метавселената и усилията за справяне с конкуренцията от приложението за кратки видеа TikTok.

Наскоро Microsoft съкрати служители в групата си Modern Life Experiences, която помага за разработване на софтуерни продукти за потребители.

Пускането на успешен хардуерен продукт отдавна е сред целите на Snap. През 2016 г. Snapchat се преименува на Snap. Тя се опита да бъде компания за камери, вместо да е просто социална мрежа. В крайна сметка пусна очила с камера на тях, наречени Spectacles, които струват 130 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още