IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дубай и Сингапур са водещите летища в света

14:30 | 21.05.03 г.
Автор - снимка
Създател
Дубай и Сингапур са водещите летища в света
Летищата в Дубай, Сингапур и Хонконг са трите най-добри терминали в света, сочи класация на Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA), разпространено днес.

Международното летище в Дубай е начело на класацията, базирана на проучване извършено със 70 000 пътници на 51 големи летища в света. На второ място е класирано сингапурското летище Чанги, тройката допълва хонконгското летище Чек Лап Кок. Международното летище в Копенхаген не успя да разбие азиатската тройка и е класирано на почетното четвърто място, сочат данните от изследването на IATA.

Летището в Дубай изпреварва конкурентите си благодарение на удобно разположените ресторанти, магазини и паркинги, както и на добрия наземен транспорт от и към летището.

Сингапурският терминал Чанги печели второто място поради подходящо съобразеното разписание, позволяващо да бъдат правени връзки с други полети. Азиатското летище печели точки и с вежливостта и доброто обслужване на летищния персонал.

Летището в Хонконг е заслужило третото място в класацията, благодарение на удобните зали за полети и терминали, осигуряващи бързо и акуратно обслужване.

Копенхаген е лидер в Европа, заставайки на четвърто място, докато от американските летища най-напред в класацията е Ванкувър.

По скалата за оценка от едно до пет Дубай получава 4.35, Сингапуур 4.22, Хонконг има 4.12 и Копенхаген е оценен с 3.99.

Азиатските летища обаче се радват на тотален триумф в класацията, като на пето място е летището в столицата на Малайзия Куала Лумпур, а на шесто място е международното летище в Сеул.

Почетната десетка завършват летищата в Атина (3.88), Ванкувър (3.77), Синсинати (САЩ) с 3.76 и летището в Сидни (3.75).

Въпреки епидемията от атипична пневмония в Югоизточна Азия, засегнала най-силно две от водещите в класирането страни - Хонконг и Сингапур, обслужването на терминалите не се е влошило, независимо от напрегнатата обстановка, коментират от IATA.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още