IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Панамската полиция е обискирала адвокатската кантора Mossack Fonseca

Засега не е ясно дали са изнесени документи и техника

10:43 | 13.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Панамската полиция e извършила обиски в офиса на адвокатската кантора Mossack Fonseca, която се озова се в центъра на скандала с укриване на данъци Panama Papers, предаде AFP.

В момента се прави оглед и се претърсва централата на Mossack Fonseca в панамската столица, съобщи в комюнике прокуратурата и допълни, че подобни операции са в ход и във филиали на групата.

От няколко часа централата на фирмата е обкръжена от полиция, а отпред са се струпали десетки журналисти, чакащи официални изявления.

Карлос Соса-Ленъкс, говорител на компанията, заяви пред Financial Times, че проверката, която е започнала в 15:00 местно време, все още е в ход осем часа по-късно. Не е ясно дали са изнесени документи и техника.

„Ние продължаваме да си сътрудничи с властите в разследванията, които текат в нашата централа", пише в Twitter и Mossack Fonseca.

„Ние имаме дълга история на активно сътрудничество със съответните органи в различните юрисдикции, когато има повдигнати въпроси и се изисква допълнителна информация, а в много случаи ние сме тези, които действително са инициирали този контакт, когато сме засичали съмнителни дейности“, се казва в допълнително изявление.

Финансовата система на Панама стана обект на остри критики след изтичането на документи, разкриващи как Mossack Fonseca е създавала офшорни фирми на хиляди клиенти по света. В тази голяма система за избягване на данъци са замесени политически лидери, спортисти и милиардери.

Още по темата четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още