IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wal-Mart отчете по-висока от очакваната печалба за тримесечието

Пазарът реагира положително на новината, като акциите на компанията се изстреляха с над 7%

17:14 | 19.05.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Американската верига магазини Wal-Mart Stores Inc отчете по-високи от очакваните приходи и печалба през първото тримесечие, като продажбите на американския пазар се повишиха, а гигантът за търговия на дребно успя да задържи разходите в граници, съобщи CNBC.

Акциите на компанията поскъпнаха със 7,6% след излизането на данните. Крис Хорвърс, анализатор по продажбите на дребно в JPMorgan, нарече тримесечието „наистина впечатляващо“.

Компанията записа печалба на акция за първото тримесечие в размер на 98 цента спрямо 1,03 долара на акция година по-рано.

Приходите за тримесечието достигнаха 115,9 млрд. долара, регистрирайки съвсем лек растеж спрямо цифрата от 114,83 млрд. долара година по-рано. 

За сравнение, анкетираните от Ройтерс анализатори очакваха търговският гигант да отчете печалба на акция в размер на 88 цента и приходи от 113,2 млрд. долара.

Продажбите на американската верига нараснаха с 1% през първото тримесечие, надминавайки очакванията за 0,5% увеличение.

От началото на годината акциите на Wal-Mart поскъпнаха с 3%, но за последните 12 месеца цената им пада с 20%.

В понеделник Wal-Mart обяви, че е подписала сделка с американския дистрибутор на лекарства McKesson с цел намаляване на разходите, което трябва да бъде резултатът от съвместното снабдяване с генерични лекарства.

Wal-Mart влезе в заглавията и малко по-рано този месец, когато обяви, че съди Visa по обвинение, че принуждава търговеца на дребно да позволи на клиентите си да използват подписи, когато плащат със своите дебитни карти.

„На пазара днес PIN кодът е единствената наистина сигурна форма на проверка дали това е истинският притежател на картата и предлага отлична сигурност за нашите клиенти“, обяви компанията в изявление във вторник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:56 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още