IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очакват 3,5 млрд. евро от продажби на песни онлайн в Европа през 2009 г.

09:15 | 01.09.04 г.
Автор - снимка
Създател
Очакват 3,5 млрд. евро от продажби на песни онлайн в Европа през 2009 г.
Продажбите на музика по интернет в Европа ще нараснат значително и ще достигнат 3,5 млрд. евро на година през 2009 г. според изследване на Forrester Research.

“Свалянето на музика онлайн в Европа досега беше доста по-непопулярно в сравнение със САЩ. Но очакваме голям подем на този пазар още от 2004 г.”, се казва в доклада за проучването на американския изследователски кабинет.

Тази година пускането на нови сайтове в Западна Европа като iTunes Music Store на Apple, Connect на Sony или пък Napster ще развие сектора, уверяват от кабинета.

“Потребителите са все по-склонни да плащат за качествена музика, а друго предимство на легалните услуги е и лесният начин за използването им”, добавят от Forrester Research.

В момента половината от музикалния онлайн пазар се генерира от покупките на младите между 16 и 24 години.

В същото време според изследването все повече по-възрастни потребители оценяват легалните услуги и в резултат на това се очаква свалянията на песни от интернет да се увеличат.

Във вторник от Apple посочиха, че вече са продали 5 млн. песни в Европа чрез сайта си iTunes Music Store 10 месеца след отварянето на онлайн магазините си в Германия, Великобритания и Франция. В световен мащаб продадените от Apple музикални парчета са над 100 млн.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:17 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още