IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на дребно в Хонконг с ръст от 7.8% през април

13:52 | 07.06.05 г.
Автор - снимка
Създател
Продажбите на дребно в Хонконг с ръст от 7.8% през април
Продажбите на дребно в Хонконг регистрираха ръст от 7.8% през април в сравнение със същия месец на миналата година. Ръстът се оказа значително над средните очаквания на анализаторите за повишение от 6%.

За сравнение през предходния месец март продажбите на дребно регистрираха значително по-слаб ръст от едва 5.2% на годишна база.

Данните успокоиха в известна степен анализаторите за развитието на хонконгската икономика след по-слабите резултати през март.

От друга страна обаче ясно изразено е забавянето на ръста на продажбите, които регистрираха ръст от цели 9.1% през 2004 година в сравнение с 2003 година.

Сред основните двигатели на ръста в продажбите на дребно е бил растящият брой на туристите, след като Китай облекчи условията за посещаване на страната.

Продажбите на дребно са се увеличили и благодарение на ръста на потребителските разходи, след спада в нивото на безработицата и повишаването на заетостта.

Безработицата в Хонконг достигна 41-месечен минимум до ниво от 5.9% за първите три месеца на годината, след като приключи на ниво от 6.5% в края на 2004 година.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:10 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още