IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Световните продажби на чипове нараснаха с 6,5% за първите шест месеца

16:09 | 01.08.05 г.
Автор - снимка
Създател
Световните продажби на чипове нараснаха с 6,5% за първите шест месеца
Световните продажби на чипове през юни са се повишили с 0.8% на годишна база до 18 млрд. долара, но са регистрирали спад от 0.5% в сравнение с предходния месец май, сочи доклад на асоциацията на чип-индустрията (SIA).

Ръстът в продажбите на чипове за първото полугодие възлиза на 6.5% в сравнение със същото на миналата година. За второто тримесечие се очаква по-голямо покачване, тъй като периодът е традиционно по-силен за индустрията.

Продажбите на чипове през второто тримесечие на настоящата година са достигнали 53.9 млрд. долара, което е спад от 2.1% от реализираните през първото тримесечие на настоящата година продажби в размер на 55.1 млрд. долара. За първите шест месеца на годината продажбите на чипове са възлезли на 109 млрд. долара.

Данните се считат за положителни, като ръстът се оказва значително над средните очаквания на анализаторите, които прогнозираха минимален ръст между 2 и 3.5 на сто в продажбите на чипове за първите шест месеца.

Доброто представяне се дължи на по-силните продажби на чипове за персонални и преносими компютри, джобни компютри, както и на чипове, използвани в автомобилите и безжичните технологии.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:27 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още