IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на Pixar падат с 60%, надценяват успеха на „Феноменалните“

10:19 | 05.08.05 г.
Автор - снимка
Създател
Продажбите на Pixar падат с 60%, надценяват успеха на „Феноменалните“
Студиото за анимационни филми Pixar понижи печалбата си до 12,7 млн. долара за второто тримесечие, срещу печалба от 37,4 млн. долара за сравнимия период на предходната година, съобщават от компанията. Печалбата на акция за периода възлиза на 10 цента за акция.

За периода оборотът се е понижил с 60% до 26,44 млн. долара, в сравнение със силното тримесечие за миналата година, когато продажбите бяха стимулирани от успеха на „Търсенето на Немо“ на DVD.

Инвеститорите, предупредени преди месец, че компанията е надценила продажбите на DVD на „Феноменалните“, не бяха изненадани от резултатите.

На 30 юни Pixar излезе със съобщението, че резултатите на компанията ще бъдат по-ниски спрямо предварителните очаквания заради многото останали непродадени DVD-та с филма.

За сметка на това обаче за първото тримесечие успехът на „Феноменалните“ успя да утрои печалбата на компанията. През март, когато беше пуснат на пазара в Северна Америка, само в рамките на един ден бяха продадени 5 млн. копия DVD и видеокасети.

Филмът “Феноменалните”, който получи Оскар в категорията пълнометражна анимация, е пародия на американските комикси и разказва историята на семейство от супергерои, което се опитва да води нормален живот. Докато не им се налага за пореден път да спасяват света.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:27 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още