IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

News Corp. се опитала да купи Skype за 3 млрд. долара

09:59 | 08.08.05 г.
Автор - снимка
Създател
News Corp. се опитала да купи Skype за 3 млрд. долара
Компанията на медийния магнат Рупърт Мърдок News Corp. е искала да закупи за три милиарда долара люксембурската софтуерна компания Skype, но преговорите са завършили с неуспех, съобщава британският вестник Independent.

Според вестника, който се позовава на близки до случая източници, преговорите между Skype Technologies и News Corp са пропаднали миналия месец, точно преди Лачлан Мърдок да напусна империята на баща си.

Skype, която не е листвана на борсата, отрече да подлежи на продажба, но наскоро близки до сектора източници са заявили, че закупуването е неминуемо.

Управлявана от Лондон, Skype е основана от шведския бизнесмен Никлас Зенсторм, който също така е създател на Kazaa, конкурентът на Napster.

Skype предоставя безплатен софтуер за интернет телефония и представлява сериозна заплаха за традиционните оператори. Услугата се ползва от над 42 млн. човека, а всеки ден броят им се увеличава с нови 150 000.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още