IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола се стабилизира, неясни сигнали за бъдещата й посока

Според някои цената отново ще се отправи към 70 долара

10:27 | 19.08.05 г.
Цената на петрола се стабилизира, неясни сигнали за бъдещата й посока
Цената на петрола се стабилизира в четвъртък, след понижение с над два долара предишния ден. Това става на фона на колебаещ се пазар относно бъдещата посока на цената на черното злато, която според Goldman Sachs ще остане над 60 долара за барел в дългосрочен план.

В New York цената на барел light sweet crude с доставка през септември се повиши с 2 цента до 63.27 долара за барел, след като в сряда се понижи с 2,83 долара.

В Лондон цената на брента се понижи с 16 цента до 62,40 долара за барел след спад с 2,52 долара в сряда.

"В сряда станахме свидетели на масово ликвидиране на спекулативните фондове, прибрали печалби, и пазарът е несигурен относно бъдещето движение на котировките", коментират анализатори.

Като цяло наблюдателите все още не са сигурни дали става въпрос за временна тенденция или покачването на цената е приключило.

Според някои цената отново ще се отправи към 70 долара, докато други смятат, че в момента предлагането е на твърде високи цени за постигане на подобни ценови нива.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:48 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още