IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индия и Китай са следващите икономически свръхсили

Двете страни, които имат общо население от 2,5 млрд. души, са в средата на фазата на растеж и "светът трябва да внимава"

13:44 | 01.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Индия и Китай са следващите икономически свръхсили

Индия и Китай ще са следващите световни икономически свръхсили, съобщи АФП. Това е мнението на бизнес лидери, събрани на конференция в Сидни. 

Според Уон Ю, президент на китайския гигант Gome Home Appliances Group, двете страни, които имат общо население от 2,5 млрд. души, са в средата на фазата на растеж и "светът трябва да внимава".

Винсънт Ло, главен изпълнителен директор на базираната в Хонконг инженерна фирма Shui On Group, заяви, че Китай се превръща в промишлена свръхсила, а Индия - в азиатската Силиконова долина.

Той добави, че Китай започва да осъзнава дълго сдържания си икономически потенциал.

"Митът за 1,3-те милиарда потребители вече не е мит, а реалност", каза Ло. "Не става въпрос само за крайбрежните градове Пекин и Шанхай, а за цялата страна. Възможностите са безкрайни."

Поредният пример за разцвета на Индия в сферата на технологиите е обявеният днес от холандската банка ABN Amro договор за прехвърляне на дейност на външен изпълнител на стойност 2,2 млрд. долара.

Според договора пет индийски софтуерни компании ще се занимават с ръководството на световната компютърна мрежа на банката, както и с развитие и поддръжка на софтуера на финансовата институция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:06 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още