IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Холивуд засили мерките срещу пиратството

Като признак за новата холивудска фобия, задачата на центъра ще се ограничи до борба с пиратството

12:07 | 21.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Холивуд засили мерките срещу пиратството

Шест големи холивудски студия са създали център за борба с пиратството, съобщи вестник Либерасион. Центърът, наречен MovieLabs (Motion Picture Laboratories), обяви, че няма да посвети усилия за подобряване на качеството на образа или на разработване на нови техники за разпространение.

Като признак за новата холивудска фобия, задачата на центъра ще се ограничи до борба с пиратството. "Няма да търсим начини за правене на нов тип филми", обясни Дан Гликман, председател на Motion Picture Association of America (MPAA) - организация, която обединява големите имена в сектора. Причината Walt Disney, Paramount, Twentieth Century Fox, Sony, Universal и Warner Bros. да създадат този проект е стремежът за предпазването и цялостта на продуктите им.

Според последните съобщения на сайта на MPAA стратегията на студията преминава от конфискация на оборудване за производство на пиратски дискове до мерки срещу "крадците в Интернет". Най-сензационното в случая е без съмнение започването в края на август на 286 нови процеса срещу частни лица. За първи път MPAA получи имената на потребители на сайтове, които бяха забранени в началото на годината.

Цялостната стратегия на студията, която следва тази, възприета по-рано от звукозаписните компании, цели да всее страх. "Крадци на филми в Интернет, предупредени сте: Нямате нито един приятел в Интернет обществото, когато извършвате кражба на авторски права", по този начин обяви началото на нови съдебни разследвания отговорникът за борбата с пиратството към MPAA.

Говорител на асоциацията обясни, че мерките включват агресивен процес, образователна програма и нови технически средства за предпазване на съдържанието. Главната цел на центъра MovieLabs, който ще започне дейността си преди края на годината в Лос Анджелис, ще е намирането на решение за блокиране на камерите в кинозалите или за откриване и блокиране на прехвърлянето на нелегални файлове в Интернет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:40 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още