IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спад на безработицата в Германия през октомври

Броят на безработните, коригиран от сезонните колебания, се е понижил с 36 000 до 4.8 млн. души

14:17 | 02.11.05 г.
Автор - снимка
Създател
Спад на безработицата в Германия през октомври

Нивото на безработица в Германия през октомври се е понижило, след като компаниите са наели повече хонорувани работници. Това е най-малко петият доклад за две седмици, който дава сигнали за ускоряването на растежа на най-голямата европейска икономика.

Броят на безработните, коригиран от сезонните колебания, се е понижил с 36 000 до 4,8 млн. души, според доклада на Федералната агенция по труда. Икономистите очакваха спад от 18 000. Нивото на безработица е достигнало 11.6% от 11.7% за миналия месец.

Ръстът на германската икономика се забавя заради по-ниското потребителско търсене, което от своя страна се дължи на рекордните нива на безработицата и на високите цени на енергията. Бизнес доверието обаче се подобрява и данните показват, че ръстът се възстановява.

Бизнес доверието се повиши до петгодишен максимум през октомври, докато оптимизмът на домакинствата е достигнал четиримесечен максимум.


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:14 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още