IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четвъртата част на "Хари Потър" с 400 млн. долара приходи за 10 дни

В България също се състоя грандиозна премиера на четвъртата серия от поредицата в петък в столичното кино „Арена-запад“

11:19 | 28.11.05 г.
Актьорът Даниел Радклиф в ролята на Хари Потър. Снимка: Corbis
Актьорът Даниел Радклиф в ролята на Хари Потър. Снимка: Corbis
Новият филм от поредицата за Хари Потър премина границата от приходи от 400 млн. долара след втория си уикенд по кината. Половината от приходите са реализирани само в Северна Америка, уточняват от разпространителя.

За десет дни "Хари Потър и Огненият бокал" е генерирал приходи от 201,1 млн. долара в Северна Америка, значително над приходите от предишните три серии. Предишният рекорд беше от 186 млн. долара за първата серия "Хари Потър и Философският камък“ през 2001 г.

От Warner Bros. Pictures уточняват, че за 10 дни "Огненият бокал" е събрал 51,3 млн. долара във Великобритания, 35,5 млн. долара в Германия и 13,6 млн. долара в Мексико.

Филмът реализира най-добър старт в историята на филмовата индустрия на Италия, а по същия показател е на второ място в Испания и на пето в Япония.

Общо четвъртият филм от поредицата по книгата на британската писателка Дж. К. Роулинг за младия магьосник е реализирал 95,4 млн. долара приходи през уикенда на 42 чуждестранни пазара.

В България също се състоя грандиозна премиера на четвъртата серия от поредицата в петък в столичното кино „Арена-запад“.

Още от около 17:00 часа стотина от най-големите привърженици на филма се бяха събрали пред киното, където типично по холивудски бе опъната червена пътека до входа. Малко преди 20:00 пристигнаха и най-важните гости на премиерата - Станислав Яневски, който изигра ролята на Виктор Крум, и режисьорът на филма Майк Нюъл.

Шестият том от поредицата "Хари Потър и Нечистокръвният принц" се продава на английски в книжарниците от октомври. В България книгата ще излезе преведена през декември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още