IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lehman Brothers с ръст от 41% в печалбата си, акциите губят близо 2%

Печалбата в размер на 2.76 долара на акция превиши средните очаквания на анализаторите за печалба от 2.68 долара на акция

16:28 | 13.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
Lehman Brothers с ръст от 41% в печалбата си, акциите губят близо 2%
Инвестиционната банка Lehman Brothers Holdings Inc. отчете 41% ръст в печалбата си за изминалото четвърто за банката фискално тримесечие благодарение на активно търгуване и комисионни от банкова дейност.

Печалбата на банката е в размер на 823 млн. долара, или 2.76 долара на акция, за тримесечието до 30 ноември, на фона на реализираната за същото тримесечие на миналата година печалба в размер на 585 млн. долара, или 1.96 долара на акция.

Нетните приходи на банката са се повишили с 28% за тримесечието до 3.7 млрд. долара.

Печалбата превиши средните очаквания на анализаторите, които прогнозираха печалба в размер на 2.68 долара на акция.

Приходите на компанията обаче са се понижили с 5% спрямо предходното трето тримесечие. Инвеститорите насочиха вниманието си към този факт и изпратиха акциите на банката надолу.

На извънборсовия пазар акциите на финансовата институция са се понижили с 1.9% до 125.8 долара за брой.

От началото на годината акциите на Lehman Brothers са се повишили със значителните 47%, като ръстът им значително превиши този на останалите финансови групи, което обяснява в известна степен разочарованието на инвеститорите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още