IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG.Philips LCD с печалба под очакванията за първото тримесечие

От компанията отчетоха печалба в размер на 48 млрд. вона (50 млн. долара) за първото тримесечие на годината, но резултатът се оказа леко под прогнозираната от анализаторите печалба в размер на 52.3 млрд. вона

13:31 | 11.04.06 г.
Автор - снимка
Създател
LG.Philips LCD с печалба под очакванията за първото тримесечие

Най-големият световен производител на дисплеи от течни кристали LG.Philips LCD Co. отчете печалба за първото тримесечие на настоящата година благодарение на растящите продажби на панели за телевизори.

Печалбата е в размер на 48 млрд. вона (50 млн. долара) за първото тримесечие на годината, но резултатът се оказа леко под прогнозите на анализаторите печалба за 52.3 млрд. вона.

За същото тримесечие на миналата година южнокорейската компания бе на загуба от 78.8 млрд. вона (82 млн. долара), а за изминалото четвърто за компанията тримесечие на миналата година печалбата възлезе на 327.8 млрд. вона (341.4 млн. долара).

Продажбите на производителя на плоски дисплеи са възлезли на 2.47 трлн. вона (2.57 млрд. долара) за тримесечието, което е повишение от близо 20% на годишна база.

От компанията обявиха, че очакват цените на произвежданите дисплеи да продължат да се понижават и да загубят между 5 и 8% през настоящото второ тримесечие на годината.

Това ще стане в резултат на засилващата се в сектора конкуренция и увеличаване на производствените мощности на основните производители в сектора като южнокорейската Samsung Electronics Co. Ltd. и тайванската AU Optronics Corp.

Увеличаването на производствените мощности идва на фона на прогнозите за ръст от 70% в продажбите на дисплеи от течни кристали през тази година.

В същото време от LG.Philips очакват по-нататъшно намаляване на маржина на печалбата през второто тримесечие до 20% в сравнение с нивото от 27% през изминалото вече първо тримесечие и 28% през четвъртото тримесечие на миналата година.

За настоящата година анализаторите очакват компанията да отчете ръст от 33.5% в печалбата си до 690 млрд. вона спрямо 517 млрд. за изминалата година.

След изнесените резултати акциите на петата по пазарна капитализация компания на южнокорейската борса регистрираха понижение, като загубиха 2.3% от стойността си. За първото тримесечие акциите на компанията са се повишили с близо 2% на фона на спада на индекса от 1.4%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:18 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още