IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подеха кампания срещу зависимостта от интернет

Психологическото пристрастяване към мрежата се смята за сходно с всички други зависимости

11:12 | 27.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Подеха кампания срещу зависимостта от интернет

Учреждението за борба с пристрастяванията към кантона на Цюрих, Швейцария, започна рекламна кампания за предупреждение на гражданите за рисковете от зависимостта към интернет и по-специално към форумите и сайтовете със сексуално съдържание, съобщава Ройтерс.

В кантона на Цюрих за разлепени множество афиши и са поставени рекламни пана с предупреждения за психологическото пристрастяване на хората към мрежата. На интернет страницата на кантона е поместен и въпросник за самооценка, чрез който потребителите да разберат дали са зависими или не.

Прекарването на прекалено много време във виртуалното пространство и по-точно във форумите, игрите в мрежата или интернет страниците със сексуално съдържание, могат да доведат до зависимост, подобна на други видове пристрастявания“, обясняват повода за начинанието си от Цюрих.

Според проучвания на учреждението около 50 000 швейцарци са зависими от интернет или са на крачка от пристрастяването. Младежите, както и възрастните стават все по-уязвими към зависимостта си от глобалната мрежа.

Хората са изложени на постоянно напрежение в социалното си обкръжение и на местоработата си“, добавят от Цюрих, като с този факт обясняват причината защо всички пристрастени към интернет са интровертни личности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:27 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още