IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Карибски пирати“ и „Колите“ надуха приходите на Disney до $3,26 млрд.

Втората част за приключенията на капитан Джак Спароу – “Ковчегът на мъртвеца”, събра над $1 млрд. от излъчванията си по кината

11:23 | 29.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
Приходите на Walt Disney Studios скочиха благодарение на капитан Джак Спароу. Снимка: Корбис
Приходите на Walt Disney Studios скочиха благодарение на капитан Джак Спароу. Снимка: Корбис

Студиото на Walt Disney Co има приходи в размер на 3,26 млрд. долара от световния боксофис през 2006, съобщи Ройтерс, цитирайки изявление на компанията.  

Резултатите представляват положителен обрат за студиото, чието представяне изоставаше от това на другите три подразделения на Disney, докато не бяха пуснати филмите “Карибски пирати: Ковчегът на мъртвеца” и анимационния “Колите” на Disney-Pixar. 

Президентът на Walt Disney Studios Дик Кук реорганизира през юли звеното, съкрати рязко продукцията на филми, както и персонала с 20 на сто, за да се фокусира върху ленти за цялото семейство като “Карибски пирати” и “Хрониките на Нарния”. 

Втората част за приключенията на капитан Джак Спароу – “Ковчегът на мъртвеца”, има световни боксофис приходи в размер на 1.06 млрд. долара от пускането си на екран през май, а компютърната анимация “Колите” – над 462 млн. долара. 

Трите топ заглавия по DVD продажби в САЩ сa били от каталога на Buena Vista Worldwide Home Entertainment – подразделението на Disney за домашно видео. Това са “Карибски пирати”, “Колите” и "Хрониките на Нарния: Лъвът, вещицата и дрешникът”. 

Карибски пирати” има 10.5 млн. продадени DVD копия за първата седмица след пускането му на пазара на 5 декември. От компанията уточняват, че е момента не разполагат с по-актуални данни. 

Колите”, пуснат на 7 ноември, има продадени над 13 млн. DVD копия към началото на декември, а “Нарния”, представена на DVD през април, е надминала 12 млн. броя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:21 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още