IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Procter&Gamble инвестира 50 млн. евро в завод за козметика в Румъния

Козметичният пазар в Румъния възлиза на около 700 млн. евро за 2007, очаква се до 2010 да достигне 1 млрд. евро

10:16 | 29.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Procter&Gamble инвестира 50 млн. евро в завод за козметика в Румъния

Производителят на потребителски стоки Procter&Gamble (P&G) планира да изгради фабрика за козметични продукти в Румъния, съобщава румънският сайт Business Standard.

Според източници, цитирани от изданието, инвестицията се оценява на около 50 млн. евро.

Това ще е първият проект на зелено на базираната в САЩ компания на местния пазар. В момента P&G притежава завод за производство на перилни препарати в град Тимишоара.

Наскоро групата започна изграждането на завод за козметика и в полския град Алкександров, където ще бъдат вложени 32 млн. евро. Фабриката ще бъде отворена през 2009 г. и в нея ще бъдат наети на работа 300 души.

Обемът на козметичния пазар в Румъния възлиза на около 700 млн. евро за миналата година, като по оценки на участниците в него той ще достигне 1 млрд. евро до 2010 г. Основните играчи в сектора са мултинационални компании като Procter&Gamble, Unilever, Henkel, L’Oreal, Colgate-Palmolive, Beiersdorf Romania и местните производители Farmec и ElmiProdfarm.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още