IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските акции се понижиха след мрачните новини за икономиката

Книжата на автомобилните производители падат с близо 10 на сто

23:19 | 11.12.08 г.
Американските акции се понижиха след мрачните новини за икономиката

Американските индекси затвориха на червена територия, след като днес излязоха негативни новини за щатската икономика. След данните за по-слабия от очаквания износ и за големия брой молби за помощи за безработица, американските акции се понижиха. Спекулациите пък, че спасителният план за автомобилния сектор в САЩ няма да бъде одобрен, изпратиха акциите на автомобилните производители надолу.

Индексът Dow Jones се понижи с 2,24 на сто (196 пункта) до 8 565 пункта. Широкият бенчмарк S&P 500 отстъпи с 2,85 на сто (25,6 пункта) до 873,5 пункта. Така от началото на годината S&P 500 е загубил 43 на сто от стойността си. Богатият на „сини чипове“ Nasdaq падна с 3,68 на сто (57,6 пункта) и последно се котираше на 1 507,8 пункта.

Освен акциите на компаниите от автомобилния сектор, двигатели на днешния спад бяха и акциите на Bank of America и General Electric които паднаха с над 3,5 на сто. Книжата на General Motors и Ford Motor паднаха с близо 10 на сто.

Акциите на Microsoft също се понижиха, след като Morgan Stanley намали прогнозата си за печалбите на компанията с оглед на финансовата криза, съобщи Bloomberg.

Спадът в САЩ дойде след като акциите на Стария континент също отстъпиха. Индекса Dow Jones Stoxx 600, включващ най-големите компании в Европа, падна с 0,8 на сто, въпреки ралито на акциите на компании от суровинния сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още