IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Почна строителството на първия космодрум за частни туристи

Virgin Galactic има списък с 45 хил. чакащи за космическо пътешествие

17:54 | 23.06.09 г.
Почна строителството на първия космодрум за частни туристи

Моментът, в който туристите ще могат да хванат полет от американския щат Ню Мексико за Космоса, се приближи още повече с официалния старт на строителството на първия космодрум за частни туристи в света Spaceport America. В петък в щата се състоя церемония по първа копка на обекта, съобщи CNN.

Проектът е на стойност 200 млн. долара и се финансира от щата. След като бъде завършен, компанията на британския магнат Ричард Брансън Virgin Galactic ще започне да реализира полети за туристи от съоръжението. Очаква се полетите да започнат през 2010 г.

Брансън казва, че има списък с 45 хил. души от 120 държави, които са се регистрирали за космическо пътешествие. Според сайта на космодрума удоволствието ще им струва 200 хил. долара за полет.

Космическият кораб ще бъде свързан със специално проектиран превозващ самолет, който ще го издига на височина около 50 хил. фута, след което корабът ще бъде освободен от самолета и ще се изтласква в космоса с ракетни двигатели.

От Virgin Galactic планират да реализират по един полет на седмица с шестима туристи на борда. Преди да излетят, те ще трябва да преминат тренировки поне 3 дни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:49 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още